Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

Σε ασφαλιστικη εταιρεία Γαλλικών συμφερόντων , ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της , μία ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ της ίδιας εταιρείας, ενας ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ και ένας ΓΙΑΤΡΟ έστησαν μία επικερδή επιχείρηση, να εισπράττουν αποζημιώσεις απο ασφαλιστικές εταιρείες.



Συγκεκριμένα ο ΓΙΑΤΡΟΣ δήλωσε οτι τον Δεκέμβριο του 2007 προξένησε θανατηφόρο ατύχημα στην Πρέβεζα , προσκομίζοντας την σχετική δικογραφία.



Κατά της ασφαλιστικής εταιρείας κατατέθηκε αγωγή, απο έντεκα συγγενείς του υποτιθέμενου νεκρού απο τον πληρεξούσιο Δικηγόρο τους, όπου διεκδικούσαν αποζημίωση 700.000 €.



Υπάλληλος της ασφαλιστικής εταιρείας υποψιάστηκε οτι τα έγγραφα ήταν πλαστά, ενημέρωσε τα διευθυντικά στελέχη, τα οποία ζήτησαν απο την αστυνομική αρχή - ασφάλεια Αττικής να γίνει έρευνα.



Απο την έρευνα διαπιστώθηκε οτι το τροχαίο ήταν ανύπαρκτο , όπως και οι έντεκα συγγενείς του υποτιθέμενου νεκρού.



Με υποδείξεις της αστυνομίας , η ασφαλιστική εταιρεία έκανε εξώδικο διακανονισμό με τον πληρεξούσιο Δικηγόρο , στο ποσό των 300.000 € και όταν ο δικηγόρος παρέλαβε την επιταγή που ηταν προσημειωμένη , συνελήφθη.



Στο γραφείο του Νομικού συμβούλου της ασφαλιστικής εταιρείας, βρέθηκαν σφραγίδες απο εισαγγελικές αρχές , αστυνομικές αρχές , Δήμους , ασφαλιστικές εταιρείες, συμβολαιογράφους και πλαστές δικογραφίες που αφορούσαν δήθεν δύο άλλα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.



Το κύκλωμα είχε εισπράξει απο τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα αποζημιώσεις 265.000 € και 330.000 €.



Οι τέσσερις συληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.



ΠΡΟΤΑΣΗ


Προτείνουμε οι ασφαλιστικές εταιρείες , να αρχίσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη υπυθυνότητα και να ερευνούν τα ατυχήματα.

Είναι πολλά τα κυκλώματα που στήνουν ζημιές εις βάρος των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: