Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Έρχεται και στην Ελλάδα η DEMCO του Δ. Κοντομηνά

Με ορμητήριο την Κύπρο και όχημα την νέα ασφαλιστική του εταιρία DEMCO o Δ. Κοντομηνάς, όπως είπε με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» της Κύπρου ,ετοιμάζεται να λειτουργήσει την εταιρία του και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά . Μάλιστα όπως άφησε να εννοηθεί δεν «τρομάζει» στο γεγονός ότι θα ανταγωνιστεί την Ιnteramerican που όπως είναι γνωστό δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από τον ίδιο πριν την πουλήσει στον Όμιλο Εureko .
Ειδικότερα στην αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Τάσο Αναστασιάδη ο κ Κοντομηνάς αναφέρθηκε στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στα ποσοτικά μεγέθη της από πλευράς εταιριών. Συγκεκριμένα ανέφερε : «Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν είναι πολλές για το δυνητικό μέγεθος της ελληνικής αγοράς, είναι πράγματι πολλές για την παραγωγή (τζίρο) που κάνουν. Εάν ανατρέξετε στις μεγαλύτερες και πιο ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές αγορές, θα διαπιστώσετε ότι, με βάση πληθυσμιακά στοιχεία, ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιριών είναι αντίστοιχος με αυτόν της ελληνικής αγοράς. Η αγγλική αγορά διαθέτει 1.170 εταιρίες εκ των οποίων 400 είναι μέλη της Ένωσής τους, ενώ στην Γερμανία η Ένωση έχει 455 μέλη. Συμπληρωματικά να τονίσω ότι ο αριθμός των διαμεσολαβούντων είναι ακόμη μεγαλύτερος. Οι απασχολούμενοι με οιονδήποτε τρόπο στις πωλήσεις ασφαλειών υπερβαίνουν, σε πολλές περιπτώσεις, το 1% του ενεργού πληθυσμού, γεγονός το οποίο ίσως εξηγεί, ως ένα βαθμό, την διείσδυση της ασφάλισης σε αυτές τις αγορές, αλλά και το επίπεδο του service. Πάντως, αντί να αναμασάμε ότι οι εταιρίες είναι πολλές, καλύτερα θα ήταν να βρούμε τρόπους να μεγαλώσουμε την αγορά.»
Αναφερόμενος στην νέα εταιρία και στην φιλοσοφία της τόνισε ότι « Θα είναι ένας αξιόπιστος οργανισμός με νέες ιδέες, σύγχρονη αντίληψη για την ασφάλιση, έντονα πελατοκεντρικός και θα δίνει απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν σήμερα τον πελάτη και τον συνεργάτη. Η οργανωτική της δομή, οι σύγχρονες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιεί, μας δίνουν τη δυνατότητα για την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών προϊόντων, χωρίς υπέρμετρες επιβαρύνσεις. Θα προσφέρονται προϊόντα μεγάλης αξίας για τον ασφαλισμένο μας με πολύ προσιτό ασφάλιστρο

1 σχόλιο:

giorgos είπε...

GIATI TIN EKANE STIN KYPRO TIN ETAIREIA KAI OXI STIN ELLADA?
ERXETE NA KANEI TI AKRIOS? ANAPTYKSI ME PRAKTOREIA? AGENCY?