Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Συνέδριο για τα Επαγγελματικά Συνταξιοδοτικά Σχήματα

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008
Ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω των εξελίξεων στο ασφαλιστικό με το νέο ασφαλιστικό νόμο και ενόψει αναμενόμενης νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης και για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας και στην Ελλάδα των επαγγελματικών ταμείων, είναι το 5ο συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος με θέμα: «Επαγγελματικά Συνταξιοδοτικά Σχήματα Εμπειρία και Προοπτική».
Σύμφωνα με την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος , ρόλος των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχημάτων ενισχύεται λόγω της δημογραφικής πίεσης που υφίστανται τα αναδιανεμητικά συστήματα συνταξιοδοτικής ασφάλισης.
Στόχος των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχημάτων, που ξεκίνησαν από τα τέλη του 19ου αιώνα και σήμερα λειτουργούν σε πολλές χώρες, είναι να ενισχύουν το εισόδημα μεγάλου μέρους του πληθυσμού κατά τη συνταξιοδότηση του.
Το συνέδριο της Ένωσης θα ασχοληθεί με το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό θέμα, φιλοδοξώντας να δώσει μία όσον το δυνατόν πληρέστερη εικόνα, για τον ρόλο των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχημάτων και τις εναλλακτικές μορφές διαχείρισης και λειτουργίας τους.
Τα επιμέρους θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών και οι αντίστοιχοι ομιλητές που έχουν προσκληθεί είναι οι παρακάτω:
• Ο ρόλος των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης - το παράδειγμα της Φινλανδίας.
Προσκεκλημένη ομιλητής: Hillevi Mannonen, Immediate Past President, Pensions and Employee Benefits Committee, International Actuarial Association.
• Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζουν το τοπίο στις συντάξεις
Προσκεκλημένος ομιλητής: Leonardo Sforza, Head of EU affairs and research, Hewitt
• Το πλαίσιο λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην χώρα μας
Προσκεκλημένος ομιλητής: Κωνσταντίνος Πάντος, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος, πρώην στέλεχος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
• Επαγγελματικά Συνταξιοδοτικά Σχήματα και Ιδιωτική Ασφάλιση
Προσκεκλημένος ομιλητής: Σωτήριος Ταγκόπουλος, Γενικός Διευθυντής Alico AIG Life, Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλίσεων Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
• Νέες τάσεις στην επενδυτική στρατηγική των Ευρωπαϊκών Συνταξιοδοτικών Ταμείων
Προσκεκλημένος ομιλητής:Frank Chevalier, Actuarial Partner, Continental Western Europe Area, Ernst & Young.
Τις εργασίες του συνεδρίου, θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν στελέχη από το χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, εκπρόσωποι Επαγγελματικών Ταμείων, στελέχη Τραπεζών και Εταιριών διαχείρισης επενδύσεων, καθώς και στελέχη του χώρου της ιδιωτικής ασφάλισης.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου 2008, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: