Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Μανιώδης καπνίστρια στο δόκανο της ασφαλιστικής9 Φεβρουαρίου 2009, 11:53
Δήλωσε ότι καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, ενώ στην πραγματικότητα το ένα πακέτο… ήταν 3,5.
Αυτό ήταν το «μοιραίο λάθος» μιας 55χρονης που εκτός από την υγεία της, με την συνήθειά της «έθεσε σε κίνδυνο» και την τσέπη της, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να της καταβάλει την αποζημίωση ύψους 8,5 εκατομμυρίων δραχμών που δικαιούτο, με το αιτιολογικό της «ψευδούς δήλωσης».
Η απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες, όταν το Εφετείο της Αθήνας απέρριψε την αγωγή που έκανε η γυναίκα, η οποία διεκδίκησε δικαστικά τα νοσήλια που προέβλεπε το ασφαλιστικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 1995.
Οι δικαστές έκριναν ότι ορθώς έπραξε η ασφαλιστική, καθώς κατά τη σύνταξη του συμβολαίου, η 55χρονη δήλωσε ψευδώς ότι καπνίζει 20 τσιγάρα την ημέρα, αντί για 75 τσιγάρα που καπνίζει επί 27 χρόνια.
Πέντε χρόνια μετά τη σύναψη του συμβολαίου, ξεκίνησε η περιπέτεια υγείας της 55χρονης, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με έντονους πόνους στο στήθος. Μετά από σειρά εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι έχει μια σκιά στον δεξί πνεύμονα και έκτοτε μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο για ένα χρόνο. Συνολικά, δαπάνησε 8,5 εκατομμύρια δραχμές για τα νοσήλιά της, ποσό που στη συνέχεια επιχείρησε να εισπράξει εις μάτην από την ασφαλιστική εταιρεία.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι, ότι τα… λαγωνικά της ασφαλιστικής, έψαξαν και βρήκαν το ιστορικό της 55χρονης από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο και συγκρίνοντας τα στοιχεία που είχε δώσει στους γιατρούς με αυτά που έδωσε στους ίδιους κατά την υπογραφή του συμβολαίου, διαπίστωσαν ότι τους είπε ψέματα για τον αριθμό των τσιγάρων που πραγματικά καπνίζει.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, «ο ακριβής αριθμός των τσιγάρων που κάπνιζε ήταν κρίσιμος για τη στάθμιση του ασφαλιζόμενου κινδύνου και τον καθορισμό του ύψους των ασφαλίστρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: