Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Βοήθεια

ΣΤΙΣ 25/04/2008- Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 15:15 ΜΕ 15:45, ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΙΖΒ 0962, ΜΑΡΚΑΣ: HONDA ASTREA SUPRA, ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΛΕ.Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ (ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ), ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣΕ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΩΝ 51 (ΠΑΤΕΡΑΣ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ) ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ:1) ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙΣΙΑΡΙΑΝΗΣ ΤΗΛ: 210-7292219/210-72486652) ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ 69482704353) ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Κου ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!!!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ!!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών για την μελέτη, αναμόρφωση και συμπλήρωση των πινάκων Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους (Μ.Σ.Κ.Κ.) των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων.
Εκ μέρους της Τάξης των Ασφαλιστικών Πρακτόρων θα συμμετάσχει ως μέλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΠ, κ. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, με την συμμετοχή του οποίου ελπίζουμε στην άμεση λύση του προβλήματος που αφορά την μείωση του Μοναδικού Συντελεστή μας.

Πιστεύουμε οτι θα τακτοποιηθεί μία αδικία που έγινε σε βάρος της τάξης των ασφαλιστικών πρακτόρων, όπου ο Μ.Σ.Κ.Κ. απο 26% ανέβηκε στο 40% . Ενώ των μεσιτών ασφαλίσεων από 60% κατέβηκε στο 30% .
Τι να κανουμε όμως ο εκπρόσωπος των όλων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην προηγούμενη επιτροπή , αν δεν κάνω λάθος ήταν ο Λάμπρος Κόκκινος , μεσίτης ασφαλίσεων και τέως πρόεδρος του ΣΕΜΑ, τέως διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ευλόγησε τα γένια του .
Οι άλλες κατηγορίες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητων να πάνε να πνιχτούν.
Ο οποίος Λάμπρος Κόκκινος αν δεν με απατά η μνήμη μου , κάτι έγινε στο ΣΕΜΑ και δεν είναι πλέον πρόεδρος.

Αγαπητέ ΤΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΕ ,

πρόεδρε της ΠΟΑΠ

Στην επιτροπή που συμμετέχεις , φρόντισε όσο μπορείς , ο Μ.Σ.Κ.Κ. για τους ασφαλιστικούς πράκτορες να γίνει ξανά 26% και αν είναι δυνατόν γιατί όχι και για τους ασφαλιστικούς συμβούλους και μεσίτες ασφαλίσεων να γίνει 26%

ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Σε μικρο χρονικό διάστημα να ανακοινωθεί η πώληση της ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ;

Ακούγεται οτι η διοίκηση της ΑΤΕ ασφαλιστικής έχει έλθει σε συμφωνία για την πώληση μεριδίου των μετοχών σε μεγάλο όμιλο σε πρώτη φάση.

Η νέοι μέτοχοι θα αναλάβουν το managment της ΑΤΕ ασφαλιστικής.

Σταδιακά θα ολοκληρωθεί η πώληση όλων των μετοχών της ΑΤΕ ασφαλιστικής στον μεγάλο όμιλο.

Αναμένουμε εξελίξεις.

Συμφωνία ομίλου ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και με την ασφαλιστική εταιρία Generali life AEAZ

Ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών μετά την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας με τις ασφαλιστικές εταιρίες ΑΧΑ και GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας και με την ασφαλιστική εταιρία GENERALI LIFE AEAZ.
Η συμφωνία όπως και οι δύο προηγούμενες, είναι στρατηγικού χαρακτήρα και εκφράζει την επιθυμία των διοικήσεων των δύο εταιριών για την εγκαθίδρυση μακροχρόνιας συνεργασίας προς όφελος των ασφαλισμένων και ασθενών τους.
Η συμφωνία αφορά στην απευθείας κάλυψη των ασφαλισμένων της εν λόγω εταιρίας για το σύνολο των νοσηλευτικών μονάδων του Ιατρικού: το Ιατρικό Αθηνών και Παιδιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το Ιατρικό Π. Φαλήρου, το Ιατρικό Ψυχικού, το Ιατρικό Περιστερίου, το Ιατρικό Δάφνης (από 1/9/08 ως γενική κλινική) και την IASIS Πειραιά.

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΝΕΑΡΗΣ

ονομάζεται Νατάσσα Χριστόφορου είναι 23 ετων

και έχει εξαφανιστεί από την Παρασκευή 21/03/2008 από το σπίτι της στην
περιοχή του Γαλατσίου.

Βγήκε έξω στις 7.00 ηωρα το απόγευμα για μια βόλτα όπως είπε στους δικούς
τις και

Έκτοτε αγνοείται.

Φορούσε καφέ καστόρινες μπότες , μαύρο κάπρι παντελόνι, πράσινο ημιπαλτο
με
κουκούλα με γούνα, ένα κασκόλ με πολύχρωμες ρίγες. Κράταγε μια κόκκινη
τσάντα χιαστή. Φόραγε γυαλιά μυωπίας και τα μαλλιά της είναι καστανά
πιασμένα αλογοουρά

Παρακαλώ όποιος την έχει δει η γνωρίζει κάτι να επικοινωνεί στα παρακάτω
τηλέφωνα:

210-2220012

6974045587

ευχαριστώ πολύ.

Στεργιώτη Μαρία
PRAKTIKER HELLAS Α.Ε
Λογιστήριο
Πειραιώς 176 ,
GR-177 78 TAΥΡΟΣ
Phone. ++30 210 3493310
fax. ++30 210 3493319
email. stergiotim@praktiker.com

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Οι Διαφορές μεταξύ Μεσιτών & Πρακτόρων

Άσχετα με όσα συμβαίνουν στην Ασφαλιστική Αγορά, ο Νόμος 2170/93 αναφέρεται στη βασική διαφορά που υπάρχει μεταξύ ενός Πράκτορα και ενός Μεσίτη. Λέει ο νόμος: Ο Πράκτορας αντιπροσωπεύει Ασφαλιστικές Εταιρείες, ενώ ο Μεσίτης αντιπροσωπεύει τους Πελάτες του. Το ανέφερε στην ομιλία του ο Επιθεωρητής Πωλήσεων της HBA Στέφανος Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Εταιρείας του.
Αυτό δε σημαίνει ότι οι Πράκτορες δεν κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα, απορούμε, ωστόσο, πώς το επέτρεψαν να γραφτεί στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο. Σίγουρα δεν κολακεύει τους Πράκτορες, μερικοί από τους οποίους κάνουν ακριβώς αυτό. Εξυπηρετούν τους Πελάτες τους με ό,τι καλύτερο προσφέρει η Αγορά και όχι απαραίτητα με ό,τι πιο κερδοφόρο για τους ίδιους

ΣΧΟΛΙΟ
Ο ν. 2170/93 και το Π.Δ. 190/05 με σαφήνεια αναφέρουν, τα προσόντα και τις γνώσεις που πρέπει να έχουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες ασφαλίσεων.
Τα προσόντα που πρέπει νά έχουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες ασφαλίσεων είναι τα ίδια, δεν υπάρχει καμία διαφορά , παρά μόνο στον τρόπο λειτουργίας, δηλαδή ο ασφαλιστικός πράκτορας αντιρποσωπεύει ασφαλιστικές εταιρείες και ο μεσίτης ασφαλίσεων τον πελάτη.
Το περίεργο είναι οτι κάποιοι "ΕΞΥΠΝΟΙ" και των δύο κατηγοριών, στις επιτροπές ιδιωτικής ασφάλισης , έβαλαν θέματα εξετάσεων, δηλαδή ενας ασφαλιστικός πράκτορας θα πρέπει να υποβληθεί σε γραπτές εξετάσεις για να γίνει μεσίτης ασφαλίσεων, ενώ έχουν τα ίδια προσόντα.
Το ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ απο όλα ήταν οτι θα πρέπει , να υποβληθεί σε εξετάσεις και στην ΑΓΓΛΙΚΗ γλώσσα ο ασφαλιστικός πράκτορας, λες και οι μεσίτες της Γαλλίας ή της Ιταλίας ή της Σουηδίας ή της Γερμανίας και απο τις άλλες χώρες γνωρίζουν όλοι τους ΑΓΓΛΙΚΑ.
Γνώρισα μεσίτες ασφαλίσεων και ασφαλιστικούς πρακτορες απο χώρες της Ε.Ε. , οι οποίοι δεν γνώριζαν ουτε το καλημέρα στα ΑΓΓΛΙΚΑ.
Αλλά τι να πούμε, οταν μερικοί αισθάνονται ΡΑΓΙΑΔΕΣ δεν περιμένουμε και κάτι καλύτερο
Αν οι ΕΛΛΗΝΕΣ μεσίτες ασφαλίσεων πιστεύουν οτι προσφέρουν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες απο τους ασφαλιστικούς πράκτορες, τότε μάλλον θα ζουν κάποιο ΟΝΕΙΡΟ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ & ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΞΥΝΝΗΣΤΕ

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ σας.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ALLIANZ Οικονομικά Αποτελέσματα 2007

Ανοδικά κινήθηκαν το 2007 όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Allianz Ελλάδος, έναντι του 2006, επιτρέποντας στην εταιρεία να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις προσδοκίες της και για τη φετινή χρονιά.

Ειδικότερα, βάσει Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, ο Κύκλος Εργασιών της Allianz Ελλάδος αυξήθηκε πέρυσι στα 191,8 εκατ. € από 180 εκατ. € την προηγούμενη χρήση καταγράφοντας άνοδο 7%, με τις Ασφαλίσεις Ζωής να αυξάνονται κατά το ίδιο ποσοστό στα 105,1 εκατ. € και τις Ασφαλίσεις Ζημιών να παρουσιάζουν επίσης ανάλογη βελτίωση στα 78,5 εκατ. €. Τα Έσοδα από τα Αμοιβαία Κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 7,4 εκατ. € καταγράφοντας άνοδο κατά 23% έναντι στόχου 15% και τα Χρηματοοικονομικά Έσοδα ανήλθαν στα 0,8 εκατ. €.
Μεγάλη αύξηση, 21%, κατέγραψαν το 2007 τα Λειτουργικά Κέρδη της Allianz Ελλάδος, φθάνοντας σε αξία τα 16,3 εκατ. € από 13,5 εκατ. € το 2006. Τα Αποτελέσματα Μετά Φόρων παρέμειναν για μια ακόμη χρονιά σε υψηλά επίπεδα, με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 9,2 εκατ. €.
Τα Ίδια Κεφάλαια της Allianz Ελλάδος κατέγραψαν πέρυσι άνοδο 9%, στα 78,8 εκατ. € από 72,2 εκατ. € το προηγούμενο 12μηνο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, επεσήμανε ότι "στην επίτευξη των αποτελεσμάτων του 2007 συνέβαλλαν καθοριστικά η βελτίωση της κερδοφορίας όλων των δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με τη σημαντική ανάπτυξη του κλάδου Αυτοκινήτου, που βασίστηκε κατά κύριο λόγο στο νέο τιμολόγιό μας, και την ενίσχυση της παραγωγικότητας του κλάδου Ζωής. Βαδίζουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διαμόρφωση του κορυφαίου ποιοτικά δυναμικού πωλήσεων της Ελληνικής αγοράς", πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου.
Για το 2008 η Allianz Ελλάδος στοχεύει σε ανάπτυξη του Κύκλου Εργασιών κατά 7% και σε αυξημένα Κέρδη μετά φόρων κατά 10%, με τα Έσοδα από τα Αμοιβαία Κεφάλαια να αυξάνονται περαιτέρω κατά 15%, το περιθώριο κέρδους των νέων εργασιών ατομικών ασφαλίσεων Ζωής να κινείται σε επίπεδα κερδοφορίας μεγαλύτερα του 6% και τον κλάδο Αυτοκινήτου να παρουσιάζει ανάπτυξη 10%.
Ο κ. Παπανικολάου, αναφερόμενος στις Γενικές Ασφάλειες, επεσήμανε ότι η Allianz Ελλάδος εφάρμοσε και το 2007 με συνέπεια την πολιτική της που είχε σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω βελτίωση του δείκτη Combined Ratio (άθροισμα ζημιών και εξόδων) ο οποίος περιορίσθηκε στο 88,6% από 92,4%, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της κερδοφορίας. Ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 58,2% και ο Δείκτης Εξόδων στο 30,4%.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Ζημιών του κλάδου Αυτοκινήτων μειώθηκε στο 65,1% από 67% το 2006, ενώ η Αποθεματοποίηση διαμορφώθηκε στο 228,5% επί των εισπραχθέντων ασφαλίστρων. Στους κλάδους Περιουσίας και Γενικών Ατυχημάτων ο Δείκτης Ζημιών κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στο 40,7%.
Στον κλάδο Ζωής, όπου η Allianz Ελλάδος επέμεινε και το 2007 στην υγιή ανάπτυξη, πέτυχε αύξηση του Λειτουργικού Αποτελέσματος κατά 2% στα 6,4 εκατ. € από 6,3 εκατ. € το 2006, παρά την οριακή άνοδο του Δείκτη Ζημιών Συμπληρωματικών καλύψεων στο 63% από 62,3% την προηγούμενη χρήση. Τα καθαρά κέρδη του κλάδου Ζωής ήταν 5,2 εκατ. € έναντι στόχου 4,5 εκατ. €.

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΙΜΑ ΑΒ ΘΕΤΙΚΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΠΕΙΓΟΝ

Καλημέρα ,

το κοριτσάκι ενός φίλου μας που είναι μόλις 4 χρονών πάσχει από
μορφή Καρκίνου Νευροβλάστομα και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Χρειάζεται επειγόντως αίμα ΑΒ Θετικό.
Παρακαλώ πολύ όποιον έχει την ίδια ομάδα αίματος να δώσει αίμα και
να προωθήσει αυτό το μήνυμα σε όσους περισσότερους γνωστούς μπορεί!!

Τα στοιχεία είναι:
Αργυρώ Τερεζάκη του Μανούσου και της Δέσποινας, Αγλαία Κυριακού
Ογκολογικό τμήμα ή στο τμήμα αιμοδοσίας

Ευχαριστούμε πολύ που βοηθάτε την Αργυρώ, Διεύθυνση Ανθρώπινου
Δυναμικού,

REGARDS/DIMITRIS MAVROUDIS

Αύξηση έως 100% στα ασφάλιστρα των Ι.Χ.

Σε περίοδο διαδοχικών αυξήσεων στα ασφάλιστρα στον κλάδο αυτοκινήτου που μπορεί να φτάσουν μέχρι και υπερδιπλασιασμό τους, κατά περίπτωση, θα εισέλθει η ασφαλιστική αγορά από 1/1/2009, δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Φωκ. Μπράβος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της μεσιτικής εταιρείας ΗΒΑ. Αιτία των αυξήσεων των ασφαλίστρων είναι η γνωστή αναπροσαρμογή των ορίων αποζημίωσης που προβλέπει η 5η κοινοτική οδηγία και ουσιαστικά πολλαπλασιάζει τις αποζημιώσεις σε 1.000.000 ευρώ ανά θύμα ή 5.000.000 ευρώ ανά ατύχημα. Η αναπροσαρμογή των αποζημιώσεων έχει απασχολήσει την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος καθώς τα περισσότερα μέλη στρέφονται προς τη δημιουργία μίας μεικτής πλατφόρμας που να μην επιβαρύνει εξοντωτικά τις επιχειρήσεις. Οπως ενδεικτικά αναφέρουν πολλά στελέχη, εάν για παράδειγμα σε τροχαίο ατύχημα λεωφορείου 50 ατόμων κληθεί ελληνική εταιρεία να αποζημιώσει με 50 εκατ. ευρώ αυτό θα σημάνει αυτομάτως και την έναρξη μεγάλων προβλημάτων ρευστότητας και ενδεχομένως το κλείσιμό της εάν αυτή είναι μικρή. Εξυγίανση Ο κ. Μπράβος επισήμανε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος αστικής ευθύνης αυτοκινήτου με την νέα Εποπτική Αρχή θα πρέπει να μπει στη διαδικασία εξυγίανσης η οποία θα επιτρέψει στην αύξηση της φερεγγυότητας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει εκτός από τον αυστηρό έλεγχο των αποθεματικών των εταιρειών να εντοπιστεί και να ελεγχθεί ένας μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων οχημάτων που επιδεινώνουν τα προβλήματα των ασφαλιστικών εταιρειών στις περιπτώσεις ατυχημάτων. Μάλιστα, ο κ. Μπράβος τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών με την ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης ζήτησαν σε κάθε κλήση, που δίδεται για τροχαία παράβαση, να αναγράφεται και ο αριθμός του ασφαλιστηρίου συμβολαίου προκειμένου να εντοπίζονται και να διώκονται τα ανασφάλιστα οχήματα. Η είσοδος ξένων ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική αγορά θα βοηθήσει στην υιοθέτηση αυστηρότερων προδιαγραφών τόσο στις ασφαλίσεις όσο και στους ελέγχους από την εποπτική αρχή με στόχο να παταχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός που μαστίζει τον κλάδο. Solvency ΙΙ Η εφαρμογή μάλιστα των προτύπων του Solvency ΙΙ αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές δυσχέρειες σε αρκετές εταιρείες. Ενδεικτικά, λένε στελέχη του χώρου, ελάχιστες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εξασκηθεί στα διάφορα πιλοτικά προγράμματα που αφορούν τις διάφορες παραμέτρους των προτύπων Solvency ΙΙ. Τέλος, η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών φαίνεται διατεθειμένη να επικοινωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες που αφορούν τη φορολογική ερμηνεία για την αξία των ακινήτων των ασφαλιστικών εταιρειών. «Φωτιά» στα ασφάλιστρα Αιτία των αυξήσεων των ασφαλίστρων είναι η γνωστή αναπροσαρμογή των ορίων αποζημίωσης που προβλέπει η 5η κοινοτική οδηγία και ουσιαστικά πολλαπλασιάζει τις αποζημιώσεις σε 1.000.000 ευρώ ανά θύμα ή 5.000.000 ευρώ ανά ατύχημα. O ασφαλιστικός κλάδος αστικής ευθύνης αυτοκινήτου θα πρέπει να μπει στη διαδικασία εξυγίανσης η οποία θα επιτρέψει στην αύξηση της φερεγγυότητας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει εκτός από τον αυστηρό έλεγχο των αποθεματικών των εταιρειών να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Αυξήσεις ασφαλίστρων για αστική ευθύνη σε τρεις δόσεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Στείλτε το με email

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ασφαλίστρων σε τρεις… δόσεις καλούνται να αποφασίσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για τον κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) να αυξήσει τα υποχρεωτικά όρια ασφάλισης σε τρεις φάσεις, έως το 2012, αποδεχόμενη ουσιαστικά σχετική πρόταση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.Οι ανατιμήσεις, που θα διαμορφωθούν από τον ανταγωνισμό, θα περάσουν στην αγορά, η πρώτη το 2009, η δεύτερη το 2010 και η τρίτη το 2012, αφού σύμφωνα με νέο καθεστώς, που εφαρμόζεται βάσει της 5ης Οδηγίας για το Αυτοκίνητο, οι αναπροσαρμογές στα κατώτερα υποχρεωτικά όρια ασφάλισης θα ισχύσουν ως εξής:- Έως την 1η Ιουνίου 2009 τα όρια θα αυξηθούν στα 500.000 ευρώ ανά θύμα τροχαίου, με απεριόριστο ύψος συνολικής κάλυψης, από 500.000 ευρώ ανά ατύχημα που ισχύει σήμερα.- Έως την 1η Δεκεμβρίου 2010 θα αυξηθούν στα 750.000 ευρώ ανά θύμα τροχαίου, με επίσης απεριόριστο όριο στη συνολική κάλυψη ανά ατύχημα.- Έως την 1η Ιουνίου 2012 θα αυξηθούν στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα τροχαίου και απεριόριστη τη συνολική κάλυψη ανά ατύχημα.Όσο για τις υλικές ζημιές, αυξάνονται στα 500.000 ευρώ ανά ατύχημα.Υποχρεωτικές καλύψειςΓια τις εξελίξεις γύρω από τις υποχρεωτικές καλύψεις στο Αυτοκίνητο ενημερώθηκαν, χθες, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που συνεδρίασαν προκειμένου να συζητήσουν και μια σειρά από άλλα θέματα της αγοράς, όπως:- Τη συνάντηση που θα έχει σήμερα το προεδρείο της Ένωσης με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να υποβάλει μια ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με την καθιέρωση του αντικειμενικού υπολογισμού των αποζημιώσεων που αποφασίσουν τα δικαστήρια για ηθικές βλάβες. Οι ασφαλιστές θα ζητήσουν από τον υπουργό να εφαρμόσει το προτεινόμενο πλαίσιο ώστε να εκλογικευτούν οι αποζημιώσεις, που κατά τους ίδιους κινούνται πλέον σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα.- Το νέο καθεστώς ελέγχων από την ΕΠ.Ε.Ι.Α., που ήδη εφαρμόζεται, με τον επόπτη να έχει εξορμήσει στην αγορά ζητώντας από ασφαλιστικές εταιρείες τον υπολογισμό των αποθεματικών τους ανά μήνα, όπως προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο.- Την πρόταση προς την ΕΠ.Ε.Ι.Α. σχετικά με την υποβολή των καταστάσεων με τα αποθεματικά στην εποπτική αρχή και την κάλυψή τους. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο Κανονισμού που έχει κοινοποιηθεί στην Ένωση προβλέπει την υποβολή των καταστάσεων με τα αποθεματικά ανά τρίμηνο και την κάλυψή τους σε διάστημα 30 ημερών απλό το κλείσιμο του τριμήνου. Η Ένωση υποβάλλει πρόταση προς τον Επόπτη από τον οποίο ζητάει να ισχύει μεταβατική περίοδος, ώστε ο κλάδος να μπορέσει να προσαρμοστεί χωρίς προβλήματα στο νέο αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου.