Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Οι Διαφορές μεταξύ Μεσιτών & Πρακτόρων

Άσχετα με όσα συμβαίνουν στην Ασφαλιστική Αγορά, ο Νόμος 2170/93 αναφέρεται στη βασική διαφορά που υπάρχει μεταξύ ενός Πράκτορα και ενός Μεσίτη. Λέει ο νόμος: Ο Πράκτορας αντιπροσωπεύει Ασφαλιστικές Εταιρείες, ενώ ο Μεσίτης αντιπροσωπεύει τους Πελάτες του. Το ανέφερε στην ομιλία του ο Επιθεωρητής Πωλήσεων της HBA Στέφανος Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Εταιρείας του.
Αυτό δε σημαίνει ότι οι Πράκτορες δεν κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα, απορούμε, ωστόσο, πώς το επέτρεψαν να γραφτεί στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο. Σίγουρα δεν κολακεύει τους Πράκτορες, μερικοί από τους οποίους κάνουν ακριβώς αυτό. Εξυπηρετούν τους Πελάτες τους με ό,τι καλύτερο προσφέρει η Αγορά και όχι απαραίτητα με ό,τι πιο κερδοφόρο για τους ίδιους

ΣΧΟΛΙΟ
Ο ν. 2170/93 και το Π.Δ. 190/05 με σαφήνεια αναφέρουν, τα προσόντα και τις γνώσεις που πρέπει να έχουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες ασφαλίσεων.
Τα προσόντα που πρέπει νά έχουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες ασφαλίσεων είναι τα ίδια, δεν υπάρχει καμία διαφορά , παρά μόνο στον τρόπο λειτουργίας, δηλαδή ο ασφαλιστικός πράκτορας αντιρποσωπεύει ασφαλιστικές εταιρείες και ο μεσίτης ασφαλίσεων τον πελάτη.
Το περίεργο είναι οτι κάποιοι "ΕΞΥΠΝΟΙ" και των δύο κατηγοριών, στις επιτροπές ιδιωτικής ασφάλισης , έβαλαν θέματα εξετάσεων, δηλαδή ενας ασφαλιστικός πράκτορας θα πρέπει να υποβληθεί σε γραπτές εξετάσεις για να γίνει μεσίτης ασφαλίσεων, ενώ έχουν τα ίδια προσόντα.
Το ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ απο όλα ήταν οτι θα πρέπει , να υποβληθεί σε εξετάσεις και στην ΑΓΓΛΙΚΗ γλώσσα ο ασφαλιστικός πράκτορας, λες και οι μεσίτες της Γαλλίας ή της Ιταλίας ή της Σουηδίας ή της Γερμανίας και απο τις άλλες χώρες γνωρίζουν όλοι τους ΑΓΓΛΙΚΑ.
Γνώρισα μεσίτες ασφαλίσεων και ασφαλιστικούς πρακτορες απο χώρες της Ε.Ε. , οι οποίοι δεν γνώριζαν ουτε το καλημέρα στα ΑΓΓΛΙΚΑ.
Αλλά τι να πούμε, οταν μερικοί αισθάνονται ΡΑΓΙΑΔΕΣ δεν περιμένουμε και κάτι καλύτερο
Αν οι ΕΛΛΗΝΕΣ μεσίτες ασφαλίσεων πιστεύουν οτι προσφέρουν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες απο τους ασφαλιστικούς πράκτορες, τότε μάλλον θα ζουν κάποιο ΟΝΕΙΡΟ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ & ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΞΥΝΝΗΣΤΕ

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ σας.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: